Neviđena ludnica u Championshipu: Wayne Rooney ni sam ne zna kako je ostao u ligi

Derby se spasio

Neviđena ludnica u Championshipu: Wayne Rooney ni sam ne zna kako je ostao u ligi

Edmir Škorić

Odigane su sve utakmice 46. kola engleskog Championshipa, pa je okončano prvenstvo u drugom rangu engleskog nogometa.

Norwich i Watford su bez obzira na današnje rezultate ranije osigurali promociju u Premier ligu, a sada su poznati i parovi play-offa za plasman u elitu.

U prvom polufinalu igraju Brentford i Bournemouth Asmira Begovića, dok će u drugom polufinalu igrati Barnsley i Swansea.

Wycombe je ispao iz lige, a borba za ostanak vodila se između Derbyja, Sheffield Wed. i Rottherhama, koji je bio najveći gubitnik u zadnjem kolu.

Derbyju je bod bio dovoljan protiv Sheffielda za ostanak, dok je gostujući tim tražio pobjedu. Gosti su vodili na poluvremenu s 1:0, Derby preokrenuo na 2:1, a onda novi preorket i 3:2 vodstvo Sheffielda u 69. minuti.

U 79. minuti penal za Derby pretvoren je u gol za 3:3, pa je Derby ostao u ligi, iz koje su dakle ispali Wycombe, Rotherham i Sheffield Wed koji je bio posljednji na tabeli, a u sezonu je zbog kazni ušao sa minus šest bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi