Prvi trenerski angažman i odmah noćne more za legendarnog fudbalera
FOTO: EPA

Prijeti mu otkaz

Prvi trenerski angažman i odmah noćne more za legendarnog fudbalera

H. Zilić

Legendarni Kolo Toure neće po dobrom pamtiti svoj prvi samostalni trenerski angažman jer bi mogao dobiti otkaz nakon samo devet utakmica.

Toure je u novembru preuzeo Wigan, ali to nije bila dobra ideja čini se.

Ugledni BBC piše kako čelnici Wigana žele rastanak sa Toureom zbog serije izuzetno loših rezultata.

Wigan je u posljednjih sedam mečeva osvojio samo dva boda i zakucani su za dno Championshipa sa 25 bodova, četiri manje od zone spasa.

Očigledno dolazak Tourea nije dobro razdrmao ekipu i sada će Uprava morati povući pravi potez kako bi tim sačuvao opstanak u drugoligaškom društvu.

Wigan već nekoliko sezona igra na relaciji druga-treća liga i ekipa nikako da se stabilizuje u Championshipu.

Oglasi

Prije deceniju bili su i članovi Premiershipa gdje su pokupili veliki broj simpatija.

Kolo Toure je igračku karijeru završio 2017. godine u dresu Celtica, prije toga je imao izuzetnu karijeru na Ostrvu.

Nosio je dres Arsenala, Manchester Citya i Liverpoola.

Za reprezentaciju Obale Slonovače Toure je odigrao ukupno 120 utakmica, postigao sedam golova i bio član zlatne generacije ove reprezentacije u kojoj su još bili između ostalih Yaya Toure, Didier Drogba.

Toure je ranije obavljao funkciju pomoćnog trenera u Leicester Cityu, a prije toga bio je i asistent u reprezentaciji Obale Slonovače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije