Kolo Toure ima novi trenerski angažman
FOTO: EPA

Prvi samostalni u karijeri

Kolo Toure ima novi trenerski angažman

H. Zilić

Legendarni Kolo Toure će imati prvi samostalni trenerski angažman, prenose mediji na Ostrvu. Toure ostaje u Engleskoj i sjeda na klupu bivšeg osvajača FA Cupa.

Bivši reprezentativac Obale Slonovače preuzetima klupu Wigan Athletica.

Toure je obavljao funkciju pomoćnog trenera u Leicester Cityu, a prije toga bio je i asistent u reprezentaciji Obale Slonovače.

Detalji oko ugovora sa Wiganom bit će objavljeni u narednim danima.

Kolo Toure je igračku karijeru završio 2017. godine u dresu Celtica, prije toga je imao izuzetnu karijeru na Ostrvu.

Oglasi

Nosio je dres Arsenala, Manchester Citya i Liverpoola.

Za reprezentaciju Obale Slonovače Toure je odigrao ukupno 120 utakmica, postigao sedam golova i bio član zlatne generacije ove reprezentacije u kojoj su još bili između ostalih Yaya Toure, Didier Drogba.

Što se tiče Wigana oni se nakon 21 odigranog kola nalaze na 22. poziciji u engelskom Championshipu, a to je prva pozicija ispod sigurne zone.

Dakle Wigan očekuje velika borba za opstanak u drugoligšakom društvu, a na svom kontu imaju 23 boda kao i WBA koji je na 21. mjestu.

Velika je gužva na dnu Championshipa i sigurno ćemo svjedočiti velikoj borbi za opstanak, a vidjet ćemo da li će Toure biti glavni adut Wigana u toj borbi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi