Velika nesreća prati Chapecoense: Nova smrt potresla brazilski klub
Foto - Chapecoense

Predsjednik preminuo u 58. godini

Velika nesreća prati Chapecoense: Nova smrt potresla brazilski klub

Midhat Šljivak

Ekipa brazilskog Chapecoensea doživjela je novu tragediju.

Četiri godine nakon pada aviona sa igračima ovog tima u kojoj je gotovo kompletna ekipa izgubila život, klub je ponovo u suzama, ovaj put zbog smrti predsjednika kluba Paula Ricarda Magra.

Ovaj 58-godišnjak preminuo je jučer od posljedica koronavirusa. Daniima se borio za život, ali nažalost bitku nije dobio i preminuo je.

Magro je klub preuzeo u augustu 2019. godine. Klub je pod njegovim vodstvom igrao sjajno i dugo su na vrhu Serije B, te jako blizu povratka u elitu.

Chape je predsjedniku odao počast na stadionu gdje su sinoć bila ugašena svjetla, a vidjet ćemo hoće li smrt utjecati i na igrače, koji su ove sezone sjajni na terenu.

Chapecoense je vodeći tim brazilske Serije B sa 62 boda u 31 utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi