Na treću godišnjicu velike tragedije Chapecoense ispao iz lige: Nećemo se predati...
(Foto: EPA)

Nakon šest godina sele u niži rang

Na treću godišnjicu velike tragedije Chapecoense ispao iz lige: Nećemo se predati...

Midhat Šljivak

Ekipa Chapecoensea ispala je iz brazilske Serije A nakon šest godina.

Klub koji je postao poznat širom svijeta nakon velike tragedije kada im je kompletan tim poginuo u avionskoj nesreći 28. novembra 2016. godine, tri godine kasnije seli u niži rang takmičenja.

Postalo je to jasno nakon što je sinoć ovaj tim poražen na domaćem terenu od Botafoga sa 0:1, pa je tri kola prije kraja prvenstva ostao bez matematičke šanse za opstanak.

"Nažalost više nemamo šanse da ostanemo u Seriji A. Usprkos teškim vremenima, nećemo se predati. Sa predanim radim i uz pomoć navijača ćemo se uskoro vratiti", poručili su iz kluba.

Ispadanje iz prvenstva desilo se nažalost tačno tri godine nakon velike tragedije, ali prethodnih godina ovaj klub je pokazao koliko je jak i sigurno je da će u narednom periodu učiniti sve da se vrati u društvo najboljih timova.

Tokom šest sezona u Seriji A Chapecoense najbolji rezultat ostvario 2017. godine kada je bio osmi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi