Sinoć igrao na meču Tottenham - Burnley, a jutros bankrotirao: Plata mu 30.000, a ne plaća račune!

Sada traži izlaz

Sinoć igrao na meču Tottenham - Burnley, a jutros bankrotirao: Plata mu 30.000, a ne plaća račune!

A. Čaušević

Nisu rijetke situacije da fudbaleri proglase bankrot, ali kada to uradi neko ko zarađuje na desetine hiljada i to na sedmičnom nivou, onda to svakako izazove određenu pažnju.

Zvijezda Burnleya Charlie Taylor proglasio bankrot nakon administrativne pogreške, prema pisanju inostranih medija.

Ovaj 30-godišnji fudbaler je je plaćen oko 30.000 funti sedmično od strane kluba iz Premiershipa, ali da do bankrota nije došlo njegovom nesrazmjernom potrošnjom.

Taylor je navodno bankrotirao zbog neplaćenih računa, koji su u međuvremenu podmireni, ali bankrot se nije mogao izbjeći.

Prema Dailyu Mailu, do njegovih propuštenih uplata došlo je zbog "administrativne pogreške", a ne zbog namjernih pokušaja da izbjegne plaćanje.

Smatra se se da je bivši fudbaler Leedsa, koji je odbio komentarisati cijeli slučaj, nema ozbiljnih financijskih problema i u međuvremenu je podmirio svoje dugove.

Oglasi

Navodi se da je Visoki sud blizu poništenja bankrota igrača koji ove sezone igra poprilično redovno za Burnley.

Počeo je u 16 od 20 utakmica ekipe Vincenta Kompanyja u Premiershipu što dovoljno govori o njegovom statusu u timu.

Zanimljivo da je ovaj fudbaler u petak navečer bio u akciji na meču FA Cupa protiv Tottenhama, a dan kasnije je stigla vijest o njegovom bankrotu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Taylor je prošle sezone pomogao Burnleyju da se vrati u Premiershih, Leeds United ga je pokušao vratiti ljetos, ali bezuspješno.

Iskusni centralni defanzivac se odlučio ostati u Turf Mooru i iskoristio je prednosti igranja u najjačem rangu engleskog fudbala umjesto u Championshipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi