Tottenham golčinom Porra pred kraj meča izbjegao ponavljanje utakmice u FA Cupu
Igrane tri utakmice FA Cupa.

Jedva protiv Burnleyja

Tottenham golčinom Porra pred kraj meča izbjegao ponavljanje utakmice u FA Cupu

E. Ganibegović

Tottenham se nekako plasirao u 1/16 finale FA Cupa. Spursi su u posljednjim minutama slomili otpor Burnleyja i s 1:0 slavili, te prošli dalje. 

Prvu dobru šansu imali su gosti u sedmoj minuti. Odobert je probao, ali Vicario nekako zaustavlja njegov šut.

Richarlison je desetak minuta poslije bio u šansi. Ovaj put se istakao Murič na golu gostiju.

Amdouni se obrukao u 27. minuti. Mogao je gostima donijeti vodstvo gostima, promašio je zicer, no istu stvar na drugoj strani radi Johnson nekoliko minuta kasnije.

Drugo poluvrijeme donosi gol Tottenhama. U 79. minuti Pedro Porro je zabio sjajan gol s ruba kaznenog prostora i donio prolaz svom timu.

Mogao je Tottenham do još jednog gola u 86. minuti. Sessegnon je opalio po lopti, ali golman gostiju zaustavlja ovaj pokušaj.

Oglasi

Ranije danas igrale su se još dvije utakmice. De Cordova-Reid je donio prolaz Fulhamu jedinim golom na utakmici protiv Rotherhama u 24. minuti.

Brentford i Wolves igrati će novu utakmicu. Bilo je 1:1, iako je domaći tim bio bliži prolasku dalje.

Gosti već u devetoj minuti ostaju s igračem manje kada je faul napravio Gomes. Maupay u 41. minuti donosi vodstvo domaćem timu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, gosti s igračem manje u nastavku dolaze do poravnanja. Pogodio je Doyle u 64. minuti utakmice.

FA Cup, 1/32 finala:

Tottenham - Burnley 1:0
Fulham - Rotherham 1:0
Brentford - Wolves 1:1 (ponavlja se)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi