Chech nezadovoljan reakcijama svoje odbrane
Foto: EPA

Nakon poraza Arsenala od Tottenhama na White Hart Laneu

Chech nezadovoljan reakcijama svoje odbrane

Petr Cech je bio vjerovatno i najzaslužniji što Arsenal nije pretrpio uvjerljiviji poraz od Tottenhama. Tottenham je slavio sa 2:0, golovima Dele Allija i Harryja Kanea sa bijele tačke, a golman Arsenala smatra da su odbrambeni igrači njegove ekipe trebali odraditi puno bolji posao tokom većeg dijela utakmice.

Češki reprezentativac je mišljenja, da nakon ovog poraza, njegovoj ekipi predstoji težak zadatak  žele li završiti među prve četiri ekipe u Premier ligi.

"Kada sam odbranio Eriksenov pokušaj, vidio sam da lopta ide od gola, taman sam pomislio da ćemo raščistiti opasnost, a lopta je završila u mreži. Prvi gol je bio odlučujući, ubrzo nakon prvog dopustili smo i drugi, tada je sve bilo u njihovim rukama", izjavio je Chech.

"Moramo pobjediti sve preostale utakmice i nadati se da će drugi praviti greške. To je jasno", dodao je golman Arsenala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Drugi pogodak Arsenal je primio iz kaznenog udarca, a zanimljivo je da Petr Chech nije uspio odbraniti penal u Premier ligi još od 2012. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi