Chelsea bez problema u Solunu, Hodžić debitovao za MOL Vidi

Evropska liga, grupe K i L

Chelsea bez problema u Solunu, Hodžić debitovao za MOL Vidi

Teme:

Chelsea je sa sjajnim partijama ove sezone nastavio i u Evropskoj ligi. Nakon pet pobjeda iz pet utakmica u Premier ligi, Chelsea je upisao još jednu u svojoj grupi L protiv PAOK-a rezultatom 1:0.

Meč u Solunu počeo je sjajno za Plavce, koji su već u 7. minuti poveli golom Williana. Iako je Sarri u ovoj utakmici poprilično kombinovao sastav, Chelsea je na terenu izgledao veoma dobro i mogao je mnogo ubjedljivije slaviti. Na kraju, ipak minimalna ali potpuno zaslužena pobjeda Chelseaja koji je jedan od prvih favorita za titulu u ovom takmičenju.

U istoj grupi, MOL Vidi je na svom terenu izgubio od BATE Borisova rezultatom 2:0 a strijelac prvog gola bio je Tuominen u 27. minuti. Kada se činilo da će bjeloruski prvak slaviti minimalnu pobjedu, Filipenko je u 85. minuti pogodio za konačnih 0:2.

Armin Hodžić je dočekao debi za MOL Vidi, a u igri je ušao u 64. minuti umjesto Fiole, dok je Anel Hadžić na terenu proveo svih 90 minuta.

U grupi K, Dynamo Kijev je na svom terenu remizirao sa Astanom odigravši 2:2. Za domaće su pogađali Tsygankov u 11. i Garmash u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, dok je su strijelci za Kazahstance bili povremeni bh. reprezentativac Marin Aničić u 21. minuti, te Murtazayev u petoj minuti nadoknade.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Rennes je na svom terenu savladao Jablonec sa 2:1 Domaći su poveli u 31. minuti spektakularnim golom Sarra, a Travnik je u 54. minuti pogodio za 1:1. Junak Rennesa bio je Hatem Ben Arfa, koji je u 90. minuti zabio iz penala za pobjedu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi