Chelsea će radije pustiti Courtoisa besplatno nego prodati Real Madridu

Jasan stav Plavaca

Chelsea će radije pustiti Courtoisa besplatno nego prodati Real Madridu

Endin Čaušević, foto: EPA

Belgijski golman Thibaut Courtois nalazi se na meti Real Madrida koji želi dovesti ovog čuvara mreže na kraju sezone.

Courtois je nekoliko sezona branio u Atletico Madridu gdje je skrenuo pažnju na sebe, a potom se vratio u Chelsea. Belgijanac je s Plavcima potpisao ugovor do ljeta 2019. godine, ali špekuliše se da bi ranije mogao napustiti londonski klub.

Prema pisanju španskih medija Real Madrid želi na kraju sezone da u svoje redove dovede Courtoisa, jer je jasno da Manchester United ne želi pustiti Davida de Geu. Ipak, iz Chlesea su poručili da Courtois nije na prodaju, te da će ga radije pustiti kao slobodnog igrača za dvije godine, nego na ljeto prodati Realu.

Courtois još uvijek nije odlučio da pregovara s Chelseajem oko novog ugovora i mnogi smatraju da već razmišlja o odlasku iz kluba. Iako je igrao u Atleticu čini se da mu ne bi bio problem da obuče dres ljutog rivala Reala.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti