Chelsea dobija veliko pojačanje za utakmicu sa Romom?
Foto: EPA

N'Golo Kante se vraća u ekipu

Chelsea dobija veliko pojačanje za utakmicu sa Romom?

Sutrašnji program Lige prvaka donosi novi okršaj Rome i Chelseaja, a ekipa Antonija Contea je, čini se, dobila veliko pojačanje pred izuzetno teško gostovanje na Olimpicu.

Naime, trener Chelseaja je na press konferenciji pred utakmicu sa Romom potvrdio da se sjajni veznjak Plavaca N'Golo Kante konačno oporavio od povrede, te da će biti spreman za sutrašnji meč Lige prvaka.

Roma i Chelsea su priredili sjaju predstavu i remizirali rezultatom 3:3 u njihovom prvom dvoboju u grupi C, pa svi ljubitelji fudbala, s pravom, i sutra očekuju odličnu utakmicu.

"Danny Drinkwater i N'Golo Kante su se oporavili. Mosesu je, ipak, potrebno još malo vremena", istakao je Conte, pa nastavio:

"Kante je trenirao sa ekipom, kao što je to bio slučaj i pred utakmicu sa Bournemouthom. Mislim da je u ovom trenutku najvažnije razgovarati sa njim i vidjeti kako se osjeća."

"Bio sam fudbaler i dobro znam da je nakon teške povrede veoma važno saslušati igrača i vidjeti šta on zapravo osjeća. Sutra ćemo pokušati donijeti najbolju moguću odluku za njega, ali i za tim", poručio je italijanski stručanjak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Prije prve utakmice se Romom smo upisali nekoliko poraza, a sada imamo tri pobjede u nizu...Važno je prevazići ove 'osjetljive' trenutke u sezoni i pronaći najbolje riješenje. Dva igrača su nam se vratila nakon povreda, ali i ljetos su nam nedostajali Hazard i Pedro, tako da mi idemo utakmicu po utakmicu", dodao je na kraju trener Chelseaja.

Susret Rome i Chelseaja se igra sutra od 20:45 sati.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi