Chelsea pobijedio Manchester City za finale FA kupa

Plavci slavili golom Ziyecha

Chelsea pobijedio Manchester City za finale FA kupa

E. Škorić

Chelsea je danas na Wembleyju pobijedio Manchester City s 1:0 i tako se plasirao u finale FA kupa.

Pep Guardiola je ostao bez još jednog trofeja, pošto je poražen od Chelseaja, koji je nakon polufinala Lige prvaka, izborio finale i ima priliku da osvoji trofej. U finalu će igrati Leicestera i Southamptona.

U sedmoj minuti Hakim Ziyech je postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda. U 19. minuti velika pansa za Benjamina Chilwella, no nije bio precizan.

Gol odluke postignut je u drugom dijelu. Ziyech je iskoristio asistenciju Tima Wernera i zabio za, ispostavilo se, veliku pobjedu Plavaca.

Manchester City danas nije bio na svom nivou, a uz sve, povrijedio se Građanima i Kevin de Bruyne. Sve u svemu, Chelsea zasluženo odlazi u finale.

Cityju ostaje borba za trofej u Ligi prvaka, a na dobrom je putu da postane prvak Engleske ponovo.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MethodMan
Strasni city vidjet ce te kad Chelsea osvoji ligu prvaka
3 4
Eno30
Bravo za Chelsea
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi