Chelsea i Leicester sve bliže dogovoru: Chilwell seli na Stamford Bridge?
Foto: EPA

Lampard pravi sjajan tim

Chelsea i Leicester sve bliže dogovoru: Chilwell seli na Stamford Bridge?

S. Bošković

Chelsea je veoma blizu dovođenja lijevog beka Leicestera Bena Chilwella u svoje redove.

Ovaj Englez već dugo vremena je velika želje Franka Lamparda koji u njemu vidi potencijalno rješenje defenzivnih problema svoga tima, a kako sada pišu engleski mediji Plavci i Lisice su sve bliže dogovoru oko ovog transfera.

No, tim s King Power stadiona neće se jeftino odreći usluga jednog od svojih najboljih igrača, te se smatra da će za njega tražiti oko 80 miliona funti, koliko je dobio od Manchester Uniteda za Harryja Maguirea.

No, ipak u Chelseaju se nadaju da će uspjeti da smanje cijenu, pogotovo s obzirom na to da i sam Chilwell želi da dođe na Stamford Bridge kako bi igrao u Ligi prvaka.

Ukoliko bi ovaj 23-godišnji fudbaler stigao na Stamford Bridge Lampard bi na jednom mjestu okupio veoma lijepu i mladu ekipu s obzirom na to da su ranije u klub stigli napadač Timo Werner, te krilni fudbaler Hakim Ziyech.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ali Lampard ima još želja, a na vrhu liste mu se nalazi još sjajni fudbaler Bayer Leverkusena Kai Havertz, te golman Burnleya Nick Pope. Pored toga, velika želja Chelsea je i mlada engleska zvijezda Declan Rice, koji je fudbaler West Hama.

Ukoliko bi svi ovi igrači stigli na Stamford Bridge Chelsea bi sigurno bio najbolja mlada ekipa Evrope, a u narednim sezonama ovim fudbalerima bi samo nebo bila granica.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi