Chelsea i Mourinho spremili 8 miliona funti za Begovića

Plavci ne odustaju od prvog golmana Zmajeva

Chelsea i Mourinho spremili 8 miliona funti za Begovića

Prvi golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Asmir Begović, jedan je od onih fudbalera o čijem se transferu ovoga ljeta mnogo priča i piše.

Za usluge čuvara mreže Stoke Cityja nekoliko klubova je pokazalo interes, a kao buduće destinacije stasitog Trebinjca najviše se spominju Manchester United, Chelsea, ali u posljednje vrijeme i londonskim Tottenham. Naravno sve zavisi od toga hoće li Crveni đavoli i Spursi prodati svoje prve golmanske opcije iz prethodnih sezona...

Ipak, aktuelni prvak engleske Chelsea, koji ima riješeno pitanje prvog golmana itekako je zainteresovan za Begovićeve usluge, pa se tako klub sa Stamford Bridgea sprema poslati ponudu Stokeu od osam miliona funti za dolazak Begovića u London.

Prema pisanju Telegrapha Begović bi imao veliku konkurenciji u belgijskom golmanu Thibautu Courtoisu, koji je sjajnim odbrana u ovoj sezoni na klupu poslao iskusnog Petra Čecha. S druge strane iskusni češki golman mogao bi za 10 milioa funti preći u redove Arsenala, tako da bi Plavci imali otvoreno mjesto za Begovića, ali na klupi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Koliko je to zaista primamljivo našem najboljem golmanu, koji bi prema pisanju engleske štampe imao mnogo veću platu u Chelseaju od svoje sadašnje, ostane nam da vidimo do kraja prelaznog roka.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.