Chelsea ima novog trenera!
Foto: Chelsea FC

Maurizio Sarri preuzeo londonske Plavce

Chelsea ima novog trenera! · Zvanično

Dugo se čekalo da Chelsea zvanično raskine saradnju sa Antoniom Conteom, a to je konačno jučer i urađeno. Danas već stiže potvrda onoga što se i očekivalo - Maurizio Sarri je novi trener Plavaca.

O ovakom razvoju situacije se špekulislo od kraja minule takmičarske sezone, a doskorašnji trener Napolija je danas i zvanično potpisao uvogor sa Chelseajem.

Maurzio Sarri je sa Chelseajem potpisao trogodišnji ugovor, a on na Stamford Bridge stiže nakon tri godine na klupi Napolija, ekipe koja je pod njegovom palicom igrala vjerovatno i najljepši fudbal u Italiji.

Ovaj 59-godišnji stručnjak prederira otvoren, napadački fudbal i sigurno je da će i Chelsea pod njegovom trenerskom palicom igrati upravo tako.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Veoma sam sretan što sam došao u Chelsea i Premier ligu. Ovo je novi uzbudljiv period moje karijere. Radujem se što ću uskoro početi raditi sa igračima, već u ponedjeljak pred polazak u Australiju gdje ću se upoznati sa ekipom i gdje ćemo početi sa utakmicama", istakao je Sarri nakon potpisivanja ugovora.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi