Chelsea ima novu desetku!

Willian preuzima Hazardov broj

Chelsea ima novu desetku!

Odlaskom Edena Hazarda sa Stamford Bridgea ovog ljeta Chelseajeva "destka" je postala slobodna.

Dres sa brojem 10 i dalje ima svoju težinu, čak iako je klasičnih desetki u današnjem fudbalu sve manje, pa je navijačima uvijek bitno kome će pripasti taj "kultni" broj.

Eden Hazard je desetku u Chelseaju nosio od 2014. godine kada je istu preuzeo od Juana Mate, nakon što je Španac napustio klub.

Odlaskom Belgijanca, počele su i špekulacije o novom vlasniku Chelseajeve desetke.

Da se pita navijače, ona bi vjerovatno pripala "dragulju" Plavaca, mladom Hudsonu-Odoiju od kojeg se u budućnosti očekuju velike stvari. Ili možda Christianu Pulisicu, još jednog mladom igraču za kojeg se vjeruje da će postati vođa nekog novog Chelseaja.

Ipak, od toga neće biti ništa. Naime, Chelsea je dres sa brojem 10 ponudio Willianu, što je Brazilac i potvrdio za medije u domovini.

Navodno je Willian ponudu i prihvatio, pa je tako postao nova desetka Chelseaja.

Inače, Willian je dres sa broje 10 nosio i u reprezentaciji Brazila na Copa Americi (Neymar je bio odsutan), a desetku je nosio i prije nego što je stigao u Chelsea - u Shakhtaru i Anzhiju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, navijači nisu previše oduševljeni ovim potezom kluba, s obzirom da je Willian naišao na dosta kritika za svoje prošlosezonske partije, a i da je riječ o igrači o čijem se transferu odavno špekuliše.

Willian je do sada u Chelseaju nosio broj 22.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije