Chelsea izašao na kraj sa Mourinhovim autobusom

Pobjeda Plavaca u velikom derbiju

Chelsea izašao na kraj sa Mourinhovim autobusom

Fudbaleri Chelseaja slavili su pobjedu od 1:0 u velikom derbiju 11. kola Premiershipa protiv Manchester Uniteda i na taj način su se vratili u trku za sami vrh tabele. 

Meč je počeo veoma dobro jer su obje ekipe imale po nekoliko dobrih prilika. Prvo je zaprijetio Rashford, ali njegov udarac je otišao preko gola. Odmah nakon toga uzvratili su Bakyoko i Hazard, ali su loše šutirali pa je ostalo 0:0. Narednu šansu imao je za goste Lukaku, ali Courtois je odbranio njegov šut. Kasnije su Hazard i Fabregas testirali De Geu koji je također bio siguran. 

Nakon toga se ušlo u mirniji period igre i sve je išlo onakon kako je Jose Mourinho želio. Nije se na terenu ništa dešavalo, a United je imao bod po koji je i došao. Posljednjih 25 minuta prvog dijela meča nije donijelo nikakva uzbuđenja. 

U nastavku je počelo veoma slično kao što se završilo u prvom dijelu, ali Chelsea je iz ničega uspio da povede i to golom Morate. Španac je glavom pogodio nakon centaršuta Azpilicuete. 

Chelsea je imao do kraja mnogo dobrih prilika da osigura trijumf, ali nisu uspjeli da pogode. U samom finišu meča i United je imao sjajnu šansu, ali je šut Fellainija odbranio Courtois pa je ostalo 1:0. 

Chelsea sada ima 22,a  United 23 boda. Najsretniji je City koji ima 31 bod i ostao je uvjerljivo prvi. 

Premiership, 11. kolo:

Chelsea-Manchester United 1:0

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi