Chelsea jedva do trijumfa, Lazio se crvenio, ali još više Loris Karius
Pljuštali su golovi na utakmicama Evropske lige

Evropska liga, 2. kolo

Chelsea jedva do trijumfa, Lazio se crvenio, ali još više Loris Karius

M. Šljivak

Strijelci u 2. kolu Evropske lige bili su veoma raspoloženi na većini utakmica, pa večeras nismo vidjeli meč u kojem nije bilo golova.

Tamo gdje smo ih očekivali dosta bilo ih je najmanje, samo jedan, a taj meč je igran na Stamford Bridgeu gdje je Chelsea sa 1:0 savladao MOL Vidi.

Mađarski velikan se dobro branio na Stamford Bridgeu. Išlo im je u prilog i što se Alvaro Morata ponovo ispromašivao, ali je Španac ipak u 70. minuti uspio zabiti za 1:0 i konačnu pobjedu.

Anel Hadžić je odigrao kompletan meč za mađarski tim, a Armin Hodžić je ušao u 83. minuti.

Lazio je poražen od Eintrachta u Frankfurtu sa 4:1, a rimski tim je završio meč sa dva igrača manje.

Da Costa je domaćim donio prednost već nakon četiri minute igre, da bi u 23. mnuti Parolo izjednačio na 1:1.

Pet minuta kasnije Kostić pogađa za novo vodstvo domaćeg tima (2:1), da bi Lazio u nadoknadi ostao bez Dušana Baste koji je dobio drugi žuti karton.

Jović je u 52. minuti pogodio za 3:1, a kada je i Correa isključen u 59. minute već je bilo jasno kako povratka u igru više nema i domaći su lagano priveli meč kraju, a u nadoknadi je Da Costa drugim golom za 4:1 postavio konačan rezultat. Senad Lulić je ušao u 18. minuti umjesto povrijeđenog Durmisija.

Priča večeri je međutim nesretni Loris Karius koji je napravio još jednu grešku za pamćenje. Njegov Bešiktaš je poražen na gostovanju kod Malmea sa 2:0, a Karius je glavni krivac za vodeći gol koji je pripisan Erkinu u 53. minuti jer je pogrešno procijenio let lopte.

Tačku na i u ovom duelu postavio je Marcus Rosenberg sa penala kojeg je ponovo skrivio Erkin.

Evropska liga, 2. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Apollon - Marseille 2:2
Bate- PAOK 1:4
Chelsea - MOL Vidi 1:0
Frankfurt - Lazio 4:1
Jablonec - Dynamo Kiev 2:2
Krasnodar - Sevilla 2:1
Malmo - Bešiktaš 2:0
Rangers - Rapid Wien 3:1
Sarpsborg - Genk 3:1
Spartak Moskva - Villarreal 3:3
Standard - Akhisar 2:1

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi