Chelsea kiksao protiv Southamptona, Arnautović spasio West Ham

Dosta golova u Engleskoj

Chelsea kiksao protiv Southamptona, Arnautović spasio West Ham

E. Čaušević

Fudbaleri Chelseaja večeras su razočarali svoje navijače jer su odigrali meč bez golova protiv Southamptona koji muku muči u donjem dijelu tabele ove sezone.

Chelsea je večeras bio veliki favorit i očekivala se lagana pobjeda Plavaca, no Southampton je uspio sačuvati svoju mrežu i osvojiti bod na Stamford Bridgeu. Plavci su imali nekoliko nevjerovatnih šansi na ovom meču, a u centru pažnje bio je još jednom Alvaro Morata koji se ispromašivao.

Londonski klub je imao čak 15 šuteva, no samo pet od njih išlo je u okvir gola. Iako je Chelsea u finišu utakmice izvršio veliki pritisak na kraju su gosti sačuvali svoju mrežu i osvojili veliki bod. Chelsea je ostao ne četvrtom mjestu sa 44 boda, dok je Southampton na tek 18. mjestu sa samo 16 bodova.

Još jedan vrlo dobar meč gledali smo u Londonu gdje su West Ham i Brighton odigrali 2:2. Gosti su u drugom dijelu za samo dvije minute došli do dva gola. Prvo je u 56. minuti za 0:1 pogodio Stephens, a dvije minute kasnije Duffy je povisio na 0:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, na scenu je tada stupio Marko Arnautović koji se vratio u tim nakon povrede. Arnautoviću su trebale samo dvije minute da vrati West Ham u meč i sa dva gola poravna na 2:2 što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Iznenđenje je priredio večeras Crystal Palace koji je sa 2:0 kao gost slavio protiv Wolverhamptona, a Burnley je također kao gost pobijedio Huddersfield. U tom meču rezultat je bio 1:2.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi