Chelsea lako protiv Sheffield Wednesdayja na Higuainovom debiju

Dva gola Williana i majstorija Hudson-Odoija

Chelsea lako protiv Sheffield Wednesdayja na Higuainovom debiju

Chelsea se očekivano lako plasirao u 1/8 finala FA Kupa nakon što je na Stamford Bridgeu savladao Sheffield Wednesday rezultatom 3:0.

Trenutno 17-plasirani tim Championshipa je u konačnici bio lagan zalogaj za Chelsea, koji se ipak mučio do prvog gola do kojeg je stigao u 26. minuti iz penala. Strijelac za vodstvo Plavaca bio je Willian.

Chelsea je nastavio sa napadima, a do drugog gola je došao u 64. minuti. Christensen je bio asistent, a strijelac mladi Hudson-Odoi koji je na maestralan način primio loptu, prevario svog čuvara i pogodio za 2:0. Za ovog 18-godišnjaka je to bio prvi gol za Chelsea u domaćim takmičenjima.

Konačan rezultat susreta postavio je Willian u 84. minuti nakon izuzetne asistencije Girouda, koji je u igru ušao nekoliko minuta prije toga.

Treba istaći da je za Chelsea danas debitovao Gonzalo Higuain, koji je proveo 82 minute na terenu i to bez pretjeranog učinka.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije