Chelsea nakon 17 godina može ponoviti negativni rekord

Moguć četvrti poraz zaredom

Chelsea nakon 17 godina može ponoviti negativni rekord

Midhat Šljivak
Teme:

Aktuelni engleski prvak Chelsea igra sezonu za zaborav.

Tim kojeg s klupe predvodi Jose Mourinho igra očajno. Iako je ekipa identična kao ona prošlogodišnja, šampionska, ova sezona je nakon 12 kola već praktički izgubljena.

Plavci su tek na 16. mjestu Premiershipa. Osvojili su 11 bodova u 12 utakmica, a vezali su i tri poraza zaredom.

U 13. kolu im na Stamford Bridge dolazi ekipa Norwicha. Kanarinci će u ovom susretu imati priliku da ponove negativni rekord Chelseaja iz 1998. godine.

Tada su Plavci posljednji put imali četiri poraza zaredom. Od 8. februara do 8. marta gubili su redom od Arsenala i Leicestera sa po 2:0, te od Manchester Uniteda i Aston Ville po 1:0.

Poraz od Arsenala tada je značio kraj na klupi za holandskog stručnjaka Ruuda Gullita, a tim je preuzeo tadašnji igrač Gianluca Vialli.

Uspio je na kraju Chelsea da dođe do četvrtog mjesta. Osvojili su i Liga kup i Kup UEFA, a sada je još veći izazov pred Joseom Mourinhom, koji bi u slučaju poraza vjerovatno već pakovao kofere za odlazak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Norwich ima veliku šansu da ponovi negativni rekord londonskog tima, a hoće li u tome i uspjeti, vidjećemo danas.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.