Chelsea našao zamjenu za Begovića
Foto: EPA

Areloa stiže na Stamford Bridge

Chelsea našao zamjenu za Begovića

Midhat Šljivak

Bh. golman Asmir Begović jučer je potpisao ugovor s ekipom Bournemoutha.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine nakon dvije godine napušta redove prvaka Engleske, gdje se ove sezone nije naigrao, te je na golu stajao u svega osam utakmica, od čega dva puta u Premiershipu.

Ono što se prethodnih mjeseci i pisalo, konačno se i dogodilo. Begović je potpisao za Bournemouth, a Chelsea je već našao zamjenu za našeg čuvara mreže.

Klub sa Stamford Bridgea trebao bi pojačati Alphonse Areola, 24-godišnji francuski golman, koji trenutno nosi dres PSG-a.

Areola u redovima viceprvaka Francuske ima ulogu rezerve. Dolaskom Kevina Trappa je izgubio jedinicu, a ista uloga bi ga čekala i u londonskom timu.

Ponuda Plavaca je na stolu ovog golmana. Očekuje se njegov odgovor, ali je veliko pitanje da li jedan 24-godišnjak želi provesti sezonu na klupi, jer je Belgijanac Thibaut Courtois jednostavno nedodirljiva "jedinica" prvaka Engleske.

Areola je prošao omladinske selekcije PSG-a. Dobio je šansu i u prvom timu, a branio je na posudbama u Lensu, Bastiji i Villarrealu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Protekle sezone je na golu pariškog tima stajao 27 puta u svim takmičenjima, a može se pohvaliti da je čak 13 puta sačuvao mrežu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi