Chelsea nemoćan na Emiratesu: Francuzi odveli Arsenal do pobjede nad velikim rivalom!
U Engleskoj se zakuhala borba za pozicije koje vode u Ligu prvaka. Za treće i četvrto mjesto borit će se Tottenham, Chelsea, Manchester United i Arsenal (Foto: EPA)

Topnici bolji od Plavaca

Chelsea nemoćan na Emiratesu: Francuzi odveli Arsenal do pobjede nad velikim rivalom!

Midhat Šljivak

Arsenal je u derbiju 23. kola engleske Premier lige na Emiratesu ugostio gradskog rivala Chelsea i slavio je zasluženu pobjedu rezultatom 2:0.

Odličan meč je odigrao tim Unaija Emeryja i na kraju je upisao tri boda kojim se potpuno vraćaju u igru za plasman Ligu prvaka.

Ofanzivno su Topnici ušli u meč, a takva igra im se isplatila u 14. minuti kada Alexandre Lacazette pogađa za prednost od 1:0.

Nakon primljenog gola Plavci su se malo probudili. Krenuli su nešto ofanzivnije, imali su nekoliko šansi među kojima je i stativa Marcosa Alonsa, ali do gola nisu mogli.

Zato je Arsenal u 39. minuti uz dosta sreće stigao do drugog gola. Laurent Koscielny je pogodio za 2:0 i veliku prednost domaćeg tima.

U nastavku je Chelsea svim silama pokušavao da se vrati u meč. Međutim, postavka igre Unaija Emeryja nije im dopustila da dođu do pogotka koji će im vratiti nadu za bodove, pa je ostalo do kraja 2:0 za domaće.

Ovom pobjedom Arsenal se izjednačio po broju bodova sa Manchester Unitedom (44), a Chelsea je ispred sa tri boda više.

Premier liga, 23. kolo:

Arsenal - Chelsea 2:0

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi