Chelsea odredio cijenu za Diega Costu
Foto: EPA

Propada li transfer u Atletico Madrid?

Chelsea odredio cijenu za Diega Costu

Diego Costa će, gotovo sigurno, napustiti Chelsea, a čak ga je i trener Plavaca obavijestio da ne računa na njegove usluge u novoj sezoni.

O Costinom odlasku iz Chelsea se špekuliše već neko vrijeme, a kao moguće destinacije ovog 28-godišnjeg napadača pominjala se i Kina, ali su svjetski sportski mediji složni da je najrealnija opcija njegov povratak u Atletico Madrid.

Činilo se da je Costin transfer u Atletico "gotova stvar", međutim Chelsea je sada odredio cijenu za svog napadača, a suma koju traže za njega bi mogla zakomplikovati njegov povratak u Madrid.

Naime, britanski mediji su prenijeli da su Jorgandžije ponudile 26 miliona funti za Diega Costu, ali sada su se pojavile informacije da je Chelsea odredio njegovu cijenu, a ona je čak 55 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, Atletico nije jedini klub zainteresovan za Diega Costu, špekuliše se da i Milan razmatra realizovanje njegovog transfera, a s obzirom na kupovnu moć Rossonera, ne bi čudilo da sjajni napadač karijeri nastavi na San Siru.

Cijena od 55 miliona funti se možda čini pretjeranom, međutim kada se pogledaju cifre koje dostižu današnji transferi, dovođenje napadača Costinih kvaliteta za 55 miliona funti zvuči kao "dobar posao".

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti