Chelsea počeo pregovore oko dovođenja Calhanoglua

Turski reprezentativac na izlaznim vratima HSV-a

Chelsea počeo pregovore oko dovođenja Calhanoglua

Trener Chelseaja Jose Mourinho ima namjeru u ljetnom prelazom roku dovesti nekoliko velikih pojačanja za narednu sezonu. 

Londonski klub je već krenuo u akciju, a prvi sastanak čelni ljudi Chelseaja imali su sa upravom Hamburgera u vezi dovođenja veziste ovog njemačkog kluba Hakana Calhanoglua.

Turski reprezentativac je ove sezone bio jedina svijetla tačka u redovima HSV-a, njemačkog giganta koji se nalazi pred prvim ispadanjem iz Bundeslige u historiji kluba. 

Chelsea je njemačkom klubu ponudio 7,5 miliona funti za usluge 20-godišnjeg turskog reprezentativca, ali HSV traži 12 miliona. 

Calhanogluova cijena bi mogla naglo opasti ukoliko HSV ispadne iz lige, jer onda sigurno ne bi imali nikakve šanse da ga zadrže u klubu. Sjajni turski igrač je već ranije najavio odlazak iz kluba čak i ako izbore opastanak u ligi. 

Calhanoglu je dao zadatak svom menadžeru Muzziju Ozcanu, agentu zaduženom za englesko fudbalsko tržište, da mu što prije nađe klub u ovoj zemlji u kojem bi nastavio karijeru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored Chelseaja interesovanje za turskog reprezentativca, koji je pažnju privukao na prošlogodišnjem SP za igrače do 20 godina, pokazali su još Arsenal i Liverpool. 

Njegov menadžer je ujedno i menadžer Mesuta Ozila, sjajnog njemačkog reprezentativca turskih korjena, a Calhanoglua mnogi porede upravo s Ozilom.  

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije