Chelsea je već dogovorio dva pojačanja vrijedna 180 miliona eura!
FOTO: EPA

Tvrde engleski mediji

Chelsea je već dogovorio dva pojačanja vrijedna 180 miliona eura!

Esmer Oštraković

Prema tvrdnjama engleskih medija uprava Chelseaja već je dogovorila dva pojačanja koja će dovesti u januarskom prijelaznom roku.

Plavci su u posljednja tri prijelazna roka, otkako je Todd Boehly preuzeo klub, potrošili oko milijardu eura na pojačanja.

U septembru su doveli Colea Palmera koji je postao 25-ti igrač koji je došao u Chelsea u posljednja tri prijelazna roka.

Prije njega stigao je veliki broj igrala, a najskuplji su bila dvojica veznjaka Moises Caicedo i Enzo Fernandez.

U Chelseaju će nastaviti sa trošenjem novca i u januaru, a kako prenose engleski mediji već su dogovorena dva pojačanja.

Oglasi

Prvo pojačanje biti će štoper iz Sportinga Ousmane Diomande koji ima 20 godina i koji je bio glavna meta Pochettina.

Pokušali su iz Chelseaja pregovarati oko cijene za ovog mladog štopera, ali iz Sportinga su inzistirali na plaćanju njegove otkupne klauzule od 80 miliona eura.

U Sporting je Diomande stigao prošlog januara iz Midtjyllanda i postao je ključni igrač u ekipi iz Portugala.

Zanimljivo je i to da uprava Chelseaja želi da dovede ovog štopera iako već imaju Levija Colwilla, Benoita Badiashilea, Axela Disasija, Wesleya Fofanu, Trevoha Chalobaha i Thiaga Silvu.

Kako tvrde mediji iz Engleske Diomande neće biti jedini igrač Sportinga koji će od januara nositi dres Chelseaja.

Naime, napadač Viktor Gyokeres koji je na početku sezone stigao u klub iz Coventryja je navodno drugo pojačanje tima iz Londona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Otkako je stigao u Sportinga Gyokeres je odigrao 20 utakmica, te je postigao 17 golova i dodao osam asistencija.

Ni za njega uprava tima iz Portugala nije htjela da pregovara, pa Chelsea mora platiti otkupnu klauzulu od 100 miliona eura.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti