Chelsea poveo, pa uz dosta muke sačuvao bod na Stamford Bridgeu
(Foto: EPA)

Plavcima samo bod

Chelsea poveo, pa uz dosta muke sačuvao bod na Stamford Bridgeu

M. Šljivak

Chelsea i Leicester remizirali su (1:1) u susretu 2. kola engleske Premier lige.

Tim Franka Lamparda odigrao je jako dobro prvo poluvrijeme. Imao je prednost, ali su drugom dijelu meča potpuno pali i na kraju mogu biti sretni što s osvojili jedan bod.

Krenulo je dobro za Chelsea. Masom Mount je u sedmoj minuti pogodio mrežu Kaspera Schmeichela za prednost od 1:0.

Mogao je domaći tim povećati prednost preko N'Gola Kantea, no odbrana Leicestera je u posljedni čas izbacila loptu ispred veznjaka domaćeg tima i na odmor se otišlo vodstvom Chelseaja od 1:0.

U nastavku potpuna dominacija Leicestera. Redale su se šanse pred golom Kepe, a u 67. minuti Wilfried Ndidi koristi ubačaj nakon kornera i pogađa za 1:1.

Potom je Leicester imao još nekoliko šansi za potpuni preokret. Ipak, Vardy i Maddison su zapucali zicere i na kraju je ostalo 1:1.

Chelsea nakon dva kola ima samo jedan bod i Plavci ne djeluju dobro

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 2. kolo:

Chelsea - Leicester 1:1

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi