Chelsea pregazio Watford i skoro osigurao Ligu šampiona

Pobjeda od 3:0 za treću poziciju

Chelsea pregazio Watford i skoro osigurao Ligu šampiona

Fudbaleri Chelseaja pobijedili su danas na domaćem terenu Watford sa 3:0 u susretu 37. kola Premier lige.

Bila je ovo vrlo važna utakmica za fudbalere koje s klupe predvodi Maurizio Sarri jer se bore za Ligu šampiona, a čini se kako su je nakon ovog meča skoro i osigurali.

Iako su se u prvom poluvremenu mučili, ipak je u nastavku proradila mašina pa je otpor gostiju slomio Loftus-Cheek koji pogađa za 1:0 u 48. minuti. Samo tri minute kasnije bilo je 2:0 i to nakon što je pogodio David Luiz. Konačan rezultat susreta postavio je Gonzalo Higuain u 75. minuti.

Chelsea sada ima 71 bod i odgovara mu današnji remi Manchester Uniteda kod Huddersfielda jer od Crvenih đavola sada ima pet bodova više kolo prije kraja.

Jedina prijetnja Plavcima u posljednjem kolu može biti Arsenal koji danas igra protiv Brightona kući. Ako dobije, imat će dva boda manje od Chelseaja, a ako ne, onda su Plavci osigurali nastup u Ligi prvaka naredne sezone.

Premiership, 37. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea - Watford 3:0 (Loftus-Cheek 48', Luiz 51', Higuain 75')

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi