Chelsea prelazi u ruke najbogatijeg Čeha?
Petr Kellner je u izuzetnim odnosima sa rukovodstvom Chelseaja. Izvjesno je da bi on mogao doći na čelo kluba, a redovan je gost na utakmicama ovog tima i ima vlastitu ložu na Stamford Bridgeu

Kreće proces prodaje

Chelsea prelazi u ruke najbogatijeg Čeha?

Midhat Šljivak

Roman Abramovič još nije donio konačnu odluku o prodaji Chelseaja, ali ona je jako blizu...

Kako navode engleski mediji, ruski tajkun je odlučio dio dionica kluba prodati dobrom prijatelju, češkom milijarderu Petru Kellneru.

Radi se o 54-godišnjaku koji je osnovao PPF investicioni fond u kojem je zaradio bogatstvo koje se procjenjuje na oko 12 milijardi funti.

Pregovori o djelomičnom preuzimanju kluba su već počeli. Kellner će dobiti određeni broj dionica, ali vrlo lako bi se moglo desiti da na kraju dođe i do potpune prodaje kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Abramovič odavno ne može više poslovati u Engleskoj. Priče o prodaji Chelseaja su sve jače i vjerovatno će se na kraju to i desiti.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi