Chelsea prodajom Alonsa "skuplja" novac za Haverza

Lijevi bek odlazi

Chelsea prodajom Alonsa "skuplja" novac za Haverza

S. Bošković

Marcos Alonso nalazi se na izlaznim vratima Chelseaja.

Ovaj lijevi bek u Chelsea je stigao 2016. godine iz Fiorentine, a sada će karijeru najvjerojatnije nastaviti u Sevilli.

Osvajači Evropske lige žele da osnaže svoj tim, te pokušavaju da iz Barcelone dovedu Ivana Rakitića, a pored njega trebao bi stići i fudbaler Chelseaja.

Španski fudbaler karijeru je počeo u drugo timu Real Madrida, a nastupao je i za Bolton, kao i za Sunderland u kojem je igrao kao posuđeni fudbaler Fiorentine. 

Cijena ovog transfera bi trebala biti oko 18 miliona funti, a Chelsea treba novac kako bi završio transfer Kaja Havertza iz Bayer Leverkusena. Za fudbaler Apotekara na Stamford Bridgeu će morati izdvojiti oko 90 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, Plavci su i prinuđeni da prodaju nekoliko igrača s obzirom na to da je veliki broj fudbalera stigao u Londonu. Iz Leipziga je stigao Werner, Ziyech je došao iz Ajaxa, dok je prije nekoliko dana i završen transfer Chilwella, koji je stigao iz Leicestera. Pored toga, Chelsea je danas kao besplatnog igrača doveo i Thiaga Silvu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brke87
Teško da će potpisat Havertza
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi