Chelsea protiv Manchester Uniteda u osmini finala

Engleski Liga kup

Chelsea protiv Manchester Uniteda u osmini finala

Edmir Škorić

Odmah nakon završetka posljednje utakmice šesnaestine finala engleskog Liga kupa (Capital One Cup prema novom sponzoru), izvučeni su parovi osmine finala tog natjecanja.

U četvrtom kolu, odnosno osmini finala Ligaškog kupa u Engleskoj, sastat će se Chelsea i Manchester United na Stamford Bridgeu. Branitelj naslova, FC Liverpool, nema težak zadatak, jer će ugostiti Swansea City na Anfieldu.

 

Aresnal će u goste Readingu, dok će Tottenham biti ugošćen od strane Norwicha. Leeds, koji je izbacio Everton, ugostit će još jednog premierligaša, ekipu Southamptona. 

 

Sunderland će biti domaćin Middlesbroughu, a Aston Villa, koja je iza sebe ostavila Manchester City, svoj prolazak dalje tražit će kod Swindona. Wigan i Bradford City će odmjeriti snage.

 

Liga kup Engleske, osmina finala:

Sunderland - Middlesbrough

Swindon - Aston Villa

Wigan - Bradford City

Leeds - Southampton

Norwich - Tottenham

Chelsea - Man. United

Reading - Arsenal

Liverpool - Swansea

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Utakmice su na programu 29. oktobra.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.