Chelsea razbio Arsenal i po drugi put u šest godina osvojio Evropa ligu!

Novi trofej za Plavce

Chelsea razbio Arsenal i po drugi put u šest godina osvojio Evropa ligu!

Fudbaleri Chelseaja večeras su razbili Arsenal sa 4:1 u Bakuu i osvojili Evropa ligu.

Bila je ovo vrlo zanimljiva utakmica koja je nešto više značila fudbalerima Arsenala jer su se samo preko nje mogli plasirati u Ligu prvaka. Ipak, na kraju su izgubili i naredne sezone ćemo ih opet gledati u ovom takmičenju.

S druge strane, trener Chelseaja Maurizio Sarri je večerašnjom pobjedom možda sebi i osigurao ostanak na klupi Plavaca.

Prvo poluvrijeme ove utakmice nije donijelo posebna uzbuđenja. U njegovom prvom dijelu dominirao je Arsenal, da bi kasnije Chelsea preuzeo inicjativu, ali golova nije bilo.

Ipak, fudbaleri oba tima su sve to nadoknadili u nastavku meča. Uzbuđenja su počela u 49. minuti kada je Olivier Giroud nastavio seriju golova u Evropa ligi i pogodio glavom za vodstvo svog tima.

U narednih 15 minuta Plavci su potpuno razbili velikog rivala jer su pogađali Pedro u 60. i Hazard s penala u 65. minuti za 3:0.

Arsenal se koliko toliko u meč vraća u 69. minuti kada je fantastično pogodio Alex Iwobi, ali samo tri minute kasnije Hazard postiže i drugi gol na meču i tada su stvari bile potpuno gotove.

Do kraja meča Chelsea je prijetio preko Williana i Azpilicuete, a Arsenal preko Lacazetta i Willocka, ali promjene rezultata nije bilo.

Za Chelsea je ovo drugi trofej u Evropa ligi u posljednjih šest godina i ukupno treći u Evropi u posljednjih sedam. S druge strane, Arsenalu je još jednom izmakao trofej i naredne sezone će ponovo morati igrati Evropa ligu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Evropa liga, finale:

Chelsea - Arsenal 4:1

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mesut10
Ovo je mislim jedini portal gdje moze na komentaru biti 3 lajka 2 dislajka i nakon par minuta 5-0 hahahah. I to na komentar gdje sam lično stavio dislajk da se ispravi u lajk. Serem vam se na cijelu redakciju!
1 19
SamiAm1234
Očajno..
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti