Chelsea se ne šali: Costa pogodio za šestu vezanu pobjedu

Novi trijumf Plavaca

Chelsea se ne šali: Costa pogodio za šestu vezanu pobjedu

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši Chelseaja slavili su na Riversideu u Middlesbroughu s 1:0.

Chelsea je novom pobjedom ponovo došao na prvo mjesto i sa 28 bodova ima bod više od Liverpoola i Manchester Cityja, odnosno dva od Arsenala.

Očekivano, tim Antonija Contea imao je težak zadatak, no Plavci su puno bolji bili tokom 90 minuta i zasluženo su slavili.

Najbolju šansu imao je Pedro u 28. minuti, kada je Victor Valdes sjajno odbranio. Potom je i tri minute kasnije Valdes zaustavio bivšeg saigrača iz Barcelone.

Najbolje šanse za domaći tim imao je Alvaro Negredo, a gol odluke postigao je Diego Costa u 41. minuti.

U nastavku nekoliko šansi, uglavnom pred golom Valdesa, ali rezultat se više nije mijenjao i Chelsea je stigao do devete pobjede, šeste uzastopne u ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 12. kolo:
Middlesbrough - Chelsea 0:1 (Costa 41)



Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi