Chelsea se provukao u posljednjim trenucima

Sparta bila blizu produžetaka

Chelsea se provukao u posljednjim trenucima

M. Maksimović

Iako su imali lijepu prednost iz prve utakmice, fudbaleri Chelsea su prolaz u osminu finala obezbjedili tridesetak sekundi prije kraja revanš utakmice. Sparta je imala produžetke do 92.minute kada Hazard postiže gol za dovoljnih 1:1.

Chelsea je već u Pragu napravio puno ostvarivši minimalnu pobjedu, a posao je već u ranoj fazi dvoboja na Stamford Bridgeu mogao završiti Fernando Torrres, međutim Španac nije bio golgeterski raspoložen u četvrtak. Gosti su se početnog pritiska oslobodili na najbolji način, zabili su gol.I to brzo i jednostavo. Lukas Vacha je brzo izveo slobodan udarac, Kadlec bježi Cahhilu, u situaciju tri na pet David Lafata je siguran. Nakon gola opasno prijete Prikryl i Lafata, na drugoj strani u prilici je Mata, ali nema golova do kraja prvog dijela.

 

Chelsea je opet bolji na otvaranju, ali je Valcik uspješniji od Torresa i Terryja. Kako je utakmica odmicala, Chelsea je stezao obruč oko gola Sparte koja se uspješno brani i prijeti iz kontri. Ramires ne koristi priliku u 73.minuti, gosti uzvraćaju preko Zapotocny ali bez promjena. Sparta  je opasna i u 90.minuti, ali je Kadlec neprecizan.Na kraju se ispostavilo da je to bila posljednja šanse gostiju u ovoj utakmici.

 

I onda kada je izgledalo kako su produžeci neminovni, 30 sekundi prije kraja prgavi Eden Hazard solu akciju završava efektnim golom vrijednim osmine finala Evropske lige.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

 


szólj hozzá: Chelsea 1-1 Sparta Prag
Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti