Chelsea siguran protiv Evertona za četvrtfinale

Plavci bolji od Evertona

Chelsea siguran protiv Evertona za četvrtfinale

Edmir Škorić
Teme:

Chelsea je s 2:1 savladao Everton, pa se plasirao u četvrtfinale engleskog Carabao Cupa, kako od ove sezone nosi naziv Liga kup.

Chelsea je u kombinovanom sastavu ugostio Everton, no i u takvom sastavu Plavci su itekako jaki, pa su od prve minute zaigrali igrači poput Batshuayia, Rudigera, Cahilla, Drinkwatera, Zappacoste, Williana..., a kasnije su šansu dobili i Fabregas, te Pero.

I gosti su igrali u nekoj rezervnoj varijanti, a na kraju su viđena i tri pogotka i Chelsea je uspio u regularnih 90 minuta da izbori plasman u četvrtfinale.

Vodeći gol postigao je Antonio Ruiger u 26. minuti nakon centaršuta Musonde, da bi u nadoknadi Willian zabio za 2:0.

Ubrzo nakon toga Calvert-Lewin zabija gol za Everton, no to se ispostavilo tek kao utješni gol za tim koji se nalazi u ozbiljnim problemima ove sezone, pa je nedavno otkaz dobio trener Ronald Koeman.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Carabao Cup, osmina finala:

Chelsea -  Everton 2:1 (Rudiger 26, Willian 90/ Calvert-Lewin 94)

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti