Chelsea siguran u Leicesteru, Plavci na korak od titule

Premiership

Chelsea siguran u Leicesteru, Plavci na korak od titule

E. Škorić
Teme:

Chelsea je u zaostalom susretu 27. kola engleskog Premiershipa slavio na gostovanju kod Leicestera.

Chelsea je stigao do 24. pobjede i drugoplasiranom Cityju, odnosno trećeplasiranom Arsenalu, koji ima utakmicu manje, ali 67 bodova, bježi 13 bodova.

Dakle, Plavcima je neophodna još jedna pobjeda da osiguraju naslov prvaka Engleske iako već sada mogu otvoriti šampanjac.

Leicester se bori za opstanak i umalo je iznenadio goste. Poveli su domaći u finišu prvog dijela golom Albrightona, ali je u nastavku uslijedio potpuni preokret.

Na otvaranju drugog dijela Didier Drogba pogađa za 1:1, a u 79. minuti kapiten John Terry zabija za trijumf Chelseaja, kojeg je ovjerio Ramires golom u 83. minuti.

Premiership, 27. kolo:
Leicester - Chelsea 1:3 (Albrighton 45/ Drogba 48, Terry 79, Ramires 83)

Potražite više informacija na temu Premier league:


Marc Albrighton Goal Leicester 1 - 0 Chelsea... by funnyno1
Amazing Drogba Goal, Leicester 1 - 1 Chelsea 29... by videonuyukle


LEICESTER CITY VS. CHELSEA 1 - 2 by soccerhub365

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.