Chelsea tek nakon penala izbacio Norwich

FA Cup

Chelsea tek nakon penala izbacio Norwich

Chelsea je u ponovljenom susretu protiv Norwicha slavio tek poslije penala, pošto je u 120 minuta duela na Stamford Bridgeu bilo 1:1.

Domaći su dobro otvorili susret i stvorili nekoliko obaćavajućih prilika u početnim minutama meča. Sjajnu priliku da dovede Chelsea do vodstva je imao Danny Drinkwater u 26. minuti susreta, ali je njegov šut zaustavila prečka gola Norwicha.

Međutim, ubrzo uzvraćaju i gosti. Igrala se 32. minuta kada je Nelson Oliveira šutirao iz solidne pozicije, ali i on pogađa prečku. Do kraja prvog dijela je Oliveria imao još jednu solidnu priliku, ali gola nije bilo, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Chelsea, ipak, dolazi do vodstva u nastavku. Kenedy u 55. minuti šalje sjajnu loptu u peterac Norwicha, a Michy Batshuayi rutinski pogađa za 1:0.

Gosti su u nastavku pokušali doći do izjednačenja. Prvo je u 61. minuti Maddison pogodio stativu gola Chelseaja, da bi se u 65. minuti isti igrač našao u još jednoj sjajnoj prilici, ali ovaj put njegov šut sjajno brani golman Chelseaja Caballero.

Fudbaleri Norwicha su, međutim, bili uporni do samog kraja, a upornosti im se isplatila u četvrtoj minuti nadoknade vremena kada je Lewis pogodio za izjednačenje.

Nakon Lewisovog gola sudija je označio kraj regularnog toka utakmice, pa se otišlo u produžetke.

Obje ekipe su nešto opreznije ušle u produžetke, a pred kraj prvog je Chelsea mogao do vodstva. Ipak, golman gostiju sjajno brani pokušaje Morate i Williana.

U drugom produžetku Chelsea ostaje sa devetoricom jer su Pedro i Morata zaradili crvene kartone. Ipak, mreže su mirovale pa se prešlo na izvođenje penala.

Penal završnica je pripala igračima Chelseaja koji nisu pogriješili niti jednom, dok je Norwich već u prvoj seriji kiksao, pošto je Caballero odbranio udarac Oliveira, što je na kraju i presudilo. Bh. reprezentativac Mario Vrančić je šutirao, te je bio siguran sa bijele tačke.

Treba također istaći da je Vrančić na terenu proveo svih 120 minuta.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi