Chelsea u Japanu bolji od Barcelone

Prijateljski meč

Chelsea u Japanu bolji od Barcelone

Fudbaleri Chelseaja pobijedili su danas u prijateljskom susretu Barcelonu sa 2:1 na Saitama stadionu u Japanu. 

Ernesto Valverde i Franck Lampard su izveli izmješane sastave na ovom meču koji će ostati upamćen po tome što je u redovima Katalonaca debitovao Franuz Antoine Griezmann.

Barcelona je nešto bolje otvorila susret i imala pritisak u prvih 20-ak minuta. Ipak, kasnije se Chelsea malo oslobodio i uspio preći na polovicu Barce, a to je rezultiralo golom kojeg je postigao Abraham u 34. minuti nakon velike greške Sergija Busquetsa.

Do kraja prvog dijela Plavci su imali još jednu dobru priliku i to preko Pulišića, ali Amerikanac šutira pored gola.

U nastavku meča oba trenera su dosta mijenjala, pa su priliku dobili i fudbaleri koji baš i nemaju često priliku igrati za seniorski tim.

Chelsea u tim okolnostima ponovo dolazi do gola i to u 81. minuti kada je pogodio Ross Barkley. Konačan rezultat postavio je Ivan Rakitić u 91. minuti fantastičnim golom sa oko 20 metara.

Naredni meč Barca igra protiv japanske ekipe Kobe, dok će Chelsea na megdan Readingu i to za pet dana.

Prijateljska utakmica:

Barcelona - Chelsea 1:2 (Rakitić 91' - Abraham 34', Barkley 81')

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mase007
Ovako los po imenima Chelsea pobijedi ahahahhaha
0 3
Dobojlija
Pa I Real gubi ,osim toga Englrska liga je bolja od Spanske
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi