Chelsea, Valencia i Napoli na korak do osmine finala

Shakhtar s igračem manje izbjegao poraz od Frankfurta

Chelsea, Valencia i Napoli na korak do osmine finala

Večeras je odigrano još nekoliko zanimljivih utakmica u okviru 1/16 finala Lige Evrope, a sa velikom prednošću iz prvih susreta kući se vraćaju Chelsea, Valencia i Napoli.

Naime, pomenute tri ekipe su upisale gostujuće pobjede (Chelsea i Napoli su realno daleko kvalitetniji od svojih protivnika) i samo čudo ih može ostaviti bez osmine finala Lige Evrope u revanšima.

Chelsea je gostovao kod Malmoa i slavio pobjedu rezultatom 1:2.

Imao je Chelsea 0:2 nakon golova Barkleyja u 30. i Girouda u 58. minuti, ali je Malmo u 79. preko Christiansena uspio stići barem do jednog gola.

Valencia je dosta lagano slavila na gostovanju na Celtic Parku. Naime, Šišmiši su savladali domaći Celtic sa 0:2.

Goste je u vodstvo doveo Cheryshev u 42. minuti nakon asistencije Sobrina, da bi za konačnih 0:2 ova dvojica fudbalera zamijenila uloge. Igrala se 49. minuta kada je Cheryishev uposlio Sobrina, a ovaj savladao golmana domaćih.

Napoli je lagano stigao do gostujuće pobjede nad Zurichom, rezultatom 1:3.

Poveli su gosti već u 12. minuti kada je Milik iskoristio katastrofalnu grešku golmana Zuricha i uposlio Insignea za 0:1.

Callejon je devet minuta kasnije povisio na 0:2, dok je Zielinski u 77. pogodio za 0:3.

Do kraja je Zurich stigao do jedog gola i to u 83. minuti preko Kolollija sa bijele tačke.

Shakhtar je ugostio ekipu Eintrachta i izvukao 2:2.

Poveli su gosti iz Frankfurta u 7. minuti, da bi Marlos sa penala tri minute kasnije poravnao na 1:1.

Samo minutu kasnije Stepanenko dobija drugi žuti karton i ostavlja domaće na cjedilu.

Kostić je na otvaranju drugog dijela doveo Eintrach do novog vodstva, ali je Taison uspio donijeti remi Shakhtaru svojim golom u 67. minuti.

Treba dodati i da je Club Brugge velikim preokretom u drugom poluvremeu sa 2:1 savladao Salzburg na svom terenu, dok je Villarreal kao gost slavio protiv Sportinga sa minimalnih 0:1. Sporting je od 77. minute igrao sa igračem manje jer je Acuna isključen zbog dva žuta kartona.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Rezultati:

Celtic - Valencia 0:2
Club Brugge - Salzburg 2:1
Malmo - Chelsea 1:2
Skakhtar - Eintracht 2:2
Sporting - Villarreal 0:1
Zurich - Napoli 1:3
Viktoria Plzen - Dinamo 2:1

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi