Tuchel debitovao na klupi Plavaca: Nula Chelseaja i Wolverhamptona

Meč bez golova

Tuchel debitovao na klupi Plavaca: Nula Chelseaja i Wolverhamptona

E. Čaušević

Fudbaleri Chelseaja večeras su odigrali meč bez golova protiv Wolverhamptona, a na klupi Plavaca debitovao je Thomas Tuchel.

Tuchel je prije nekoliko dana izabran za novog trenera Chelseaja nakon što je Frank Lampard dobio otkaz, ali u debiju nije uspio da dođe do pobjede protiv ekipe Wolvesa.

Chelsea je imao nekoliko sjajnih šansi večeras, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Plavci su zaprijetili već u 15. minuti preko Havertza, ali je Patricio sjajno odbranio njegov udarac.

U 39. minuti veliku šansu imao je i Rudiger koji je šutirao glavom, no Patricio i ovaj put odlično brani. U narednom napadu prijete i gosti preko Dendonckera koji šutirao malo iznad prečke Chelseaja.

Chelsea je u drugom dijelu imao incijativu, ali nikako nisu uspjeli da savladaju Patricija. Golman Wolverhamptona je briljirao i najzaslužniji je što je njegov tim večeras uspio da osvoji bod.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon ovog remija Chelsea je osmi sa 30 bodova, dok je Wolverhampton na 13. poziciji sa 23 boda.

U istom terminu igrali su Burnley i Aston Villa gdje smo vidjeli čak pet golova, a na kraju su slavili domaći sa 3:2. Golove za Burnley su postigli Mee, McNeil i Wood, dok su strijelci za Aston Villu bili Watkins i Grealish.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
Dosadno... Čelzi samo nakupuje medijski napucane igrače, nije bitna pozicija.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi