Chelsea za 'siću' prodaje Girouda
Foto: EPA

Francuz nije u prvom planu

Chelsea za 'siću' prodaje Girouda

Francuski fudbaler Olivier Giroud najvjerovatnije će napustiti Chelsea tokom zime.

U Lampardovom timu ovaj 33-godišnji napadač ne dobija previše prostora za igru, a kako je i sam nezadovoljan, vodstvo Chelseaja će pokušati da ga proda u januarskom prijelaznom roku.

Mediji na Ostrvu pišu kako su u Chelseaju svjesni da se Giroud ne nalazi u dobroj formi, kao i da već ima 33 godine, a kako bi uspjeli barem nešto da zarade na njemu, već na zimu će ga staviti na transfer listu.

Plavci za iskusnog Girouda traže obeštećenje od pet miliona eura, što je 'sića' imajući u vidu kakav renome ima, međutim budući klubovi u obzir svakako će morati uzeti i finansijske apetite koje ovaj ima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kao jedan od klubova u kojem bi Giroud mogao nastaviti karijeru pominje se Crystal Palace.

Podsjetimo, ove sezone Giroud nije standardan i sakupio je tek četiri nastupa u Premier ligi. Pritom se nije upisivao u strijelce.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi