Sve granice se pomjeraju: Transfer je gotov, imamo najskuplju nogometašicu u historiji nogometa
Sa zvaničnog predstavljanja

Prelazi u Chelsea

Sve granice se pomjeraju: Transfer je gotov, imamo najskuplju nogometašicu u historiji nogometa

Samir Mlaćo
Teme:

Granice u svijetu nogometa itekako se pomjeraju, a sve više se ulaže i u ženski nogomet. I u našoj zemlji sve veći je broj klubova u ženskom nogometu, a naravno za uspjeh su potrebna i ulaganja.

Granice u svijetu nogometa itekako se pomjeraju, a sve više se ulaže i u ženski nogomet. I u našoj zemlji sve veći je broj klubova u ženskom nogometu, a naravno za uspjeh su potrebna i ulaganja.

U svijetu se sve više ulaže, nogometašice su odlične plaćene, a najnovija vijest govori da sada imamo novu najskuplju nogometašicu svijeta.

Radi se o kolumbijskoj napadačici Mayri Ramirez koja je postala najskuplja nogometašica svijeta sa 24 godine, a dres španskog Levante zamijenila je dresom engleskog prvaka Chelsea.

Chelsea u ženskom nogometu radi velike stvari, a sada su za Ramirez izdvojili 450.000 eura, a cifra bi molga biti 500.000 ukoliko navedena upiše barem 30 posto utakmica.

Oglasi

To će se gotovo sigurno i desiti jer Ramirez igra u sjajnoj formi i dovedena je da napravi velike stvari i ove sezone.

Dosadašnja rekorderka Keira Walsh je 2022. godine prešla iz Manchester Cityja u Barcelonu za 400.000 eura, ali bilo je pitanje dana kada će ta rekord biti srušen.

Ženski nogometni klub Chelsea predstavio je Ramirezovu na sjajan način i napravio odličan marketing. Nije ni čudo što su utakmice ženske Premier lige sve posjećenije i što se već izdvajaju ogromni novci za pojačanja.

Nogometašice su sve popularnije, izdvaja se Ana Maria Mrković

Društvene mreže su već odavno hit, a koriste to i zgodne nogometašice za dodatnu zaradu. Brojne popularne svjetske marke i brendovi na taj način prave dodatne promocije, a u svemu se izdvaja Hrvatica Ana Maria Mrković.

Mrković je nedavno snimila i reklamu sa Cristianom Ronaldom, te joj se ispunila velika želja. Mrković nastupa za švicarski Grasshopers, a ne krije da obožava Ronalda i da zbog toga nosi broj sedam.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Moj najdraži igrač je Cristiano Ronaldo jer je tako disciplinovan. Nosim broj 7 upravo zbog njega. Zahvaljujući njemu igram fudbal. On je moja motivacija i moja simpatija", rekla je Ana Maria.

Portugalski mediji pišu da je izazovna Hrvatica u vezi sa Tomasom Ribeirom, članom portugalskog Guimaraesa. Oni su aktivni na društvenim mrežama i vrlo često jednom drugom 'lajkaju' objave.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi