Chicharito proslavio jubilej i zadao glavobolje Moyesu
Foto: EPA

Meksikanac se povrijedio na prijateljskom meču

Chicharito proslavio jubilej i zadao glavobolje Moyesu

Reprezentacije Meksika i Balegije su sinoć odigrale izuzetno zanimljiv prijateljski susret koji je na kraju završen rezultatom 3:3.

Ovaj susret je predstavljao i veliki jubilej za napadača reprezentacije Meksika Javiera Chicharita Hernandeza, koji je došao do 100. nastupa za državnu selekciju.

Ipak, on ovaj veliki jubilej neće pamtiti po dobrome, jer je moramo napustiti okršaj sa Belgijom u 51. minuti zbog povrede butnog mišića.

Chicharitova povreda predstavlja i veliki problem za Davida Moyesa, novog trenera West Hama, jer će sjajni napadač, navjerovatnije, biti primoran propustiti nekoliko premierligaških utakmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Moyes će tako, gotovo sigurno, na važno gostovanje kod Watforda sljedeće sedmice otputovati bez Chicharita, inače najboljeg strijelca West Hama u dosadašnjem dijelu sezone.

Povreda Meksikanca sigurno predstavlja veliki udarac za West Ham koji očajnički želi izaći iz krize.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi