Chiellini: Guardiola je uništio italijanske štopere

Italijan iznio zanimljive optužbe

Chiellini: Guardiola je uništio italijanske štopere

Fudbaler Juventusa Giorgio Chiellini godinama unazad je činio odbrambeni bedem fudbalske reprezentacije Italije.

Nakon neuspješnih kvalifikacija ovaj 33-godišnji fudbaler je odlučio staviti tačku na svoju reprezentativnu priču, a velika briga na Apeninima je to što na vidiku nema dostojne zamjene. Svi se pitaju kako će izgledati Italija kada se jednog dana na odlazak odluči i Bonucci.

Na pitanje: "Zašto nema novih štopera?", Giorgio Chiellini ima jasan odgovor.

"Proteklih godina nismo etablirali nijednog kvalitetnog štopera. Guardiola je razmazio i uništio italijanske defanzivce. Pričamo o fantastičnom treneru izuzetnog uma koji pokušavaj kopirati mnogi italijanski treneri. I onda smo u ovih deset godina izgubili identitet. Izgubili smo identitet Maldinija, Cannavara, Neste, Baresija, Bergomija...", kazao je Chiellini, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nadam se da ćemo resetirati susrtav i započeti s izgradnjom nove dinastije. To što se nismo plasirali na Svjetsko prvenstvo je dokaz problema u našem fudbalu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi