Chiellini ne može isključiti odlazak u penziju nakon Eura

Iskusni štoper o budućnosti

Chiellini ne može isključiti odlazak u penziju nakon Eura

Kapiten Juventusa i reprezentacije Italije, iskusni Giorgio Chiellini, ne isključuje mogućnost da bi nakon Evropskog prvenstva koje bi se trebalo odigrati narednog ljeta mogao "okačiti kopačke o klin".

Chiellini je na početku prošle sezone zaradio ozbiljnu povredu od koje se još uvijek nije u potpunosti oporavio.

Međutim, Chiellini se nada dobroj narednoj sezoni i mogućnosti da karijeru u dresu Azzurra kruniše bitnom ulogom i na narednom Euru.

"Ne znam, bilo bi lijepo tako završiti. Ne mogu to isključiti", rekao je Chiellini, pa nastavio:

"Da vam iskreno kažem, ako stignem do Evropskog prvenstva to će značiti da sam ponovo na sovm nivou. Bio bih sretan kada bih mogao krunisati godinu učešćem na tom turniru... Ne želim sada razmišljati šta bi moglo doći nakon toga".

Chiellini trenutno ne želi i ne može praviti dugoročne planove.

"Prošle sezone nisam igrao i nisam imao kontinuiteta. Želim igrati što je više moguće i uživati u onome što radim u tim posljednjim mjesecima. U ovim godinama, ne mogu praviti dugoročne planove", rekao je 36-godišnji štoper.

Podsjetimo, selekcija Italije 4. septembra u Firenci dočekuje našu reprezentaciju u okviru Lige nacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi