Mancini održao pressicu nakon dugo vremena, poslao upozorenje o Zmajevima

Meč se igra u petak

Mancini održao pressicu nakon dugo vremena, poslao upozorenje o Zmajevima

A. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Italije danas se okupila u trening kampu Coverciano pred mečeve Lige nacija. Protivnici Azzurra će biti Bosna i Hercegovina te Nizozemska. 

Roberto Mancini je dnas nakon duže vremena održao jednu press-konferenciju, a bh. javnosti je svakako najzanimljivije pitanje o reprezentaciji BiH.

Italijanske novinare je zanimalo kakav meč očekuje, a Mancini je pozvao na oprez bez obzira što su u kvalifikacijama za EURO oba duela riješili u svoju korist.

"Neće biti jednostavno. To je naš prvi meč i trebamo nastojati da uradimo dobre stvari. Sjećam se utakmica u Torinu, potrebni su nam koncentracija i opreznost protiv Bosne, onda ćemo misliti na Nizozemsku", rekao je iskusni stručnjak.

"Danas počinjem još ambicioznije, želim da moja reprezentacija igra dobro i da dođe u finale Lige nacija i napreduje na rang listi", poručio je Mancini.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Inače, dana je testiranje na koronavirus obavilo 35 fudbalera. Nakon brisa i nalaza krvi svi rezultati su bili negativni. Još se čekaju Sandro Tonali i Jorginho koji bi se trebali priključiti u ponedjeljak.

Podsjećanja radi, utakmica Italija - Bosna i Hercegovina igra se u petak na stadionu Artemio Franchi u Firenci.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi