Chiellini: Suárez me nije ugrizao, bilo je to kao poljubac

Preuveličao ugriz na Mundijalu

Chiellini: Suárez me nije ugrizao, bilo je to kao poljubac

Incident koji će zauvijek ostaviti traga na karijeri Luisa Suáreza svakako je luđački ugriz ramena Giorgija Chiellinija tijekom utakmice između Italije i Urugvaja (0:1).

Fudbaler Barcelone je zbog toga kažnjen suspencijom na četiri mjeseca i devet utakmica pod okriljem FIFA-e, a čini se da njegov potez i nije bio za tako strogu kaznu. 

Potpredsjednik FIFA-ine žalbene komisije Fernando Mitjans kaže da je Chiellini priznao da je preuveličao ugriz na Mundijalu prošle godine. 

"Kada su pitali sudiju šta se dogodilo, on je tvrdio da ništa nije vidio. Pitali su Chiellinija, a on je rekao: 'Gospodine, on mi ništa nije uradio. To je bilo kao poljubac moje djevojke. Uradio sam to kako bi on dobio crveni karton. Tačno ovako", rekao je Mitjans.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Mitjans je dodao i kako Chiellini nije prijavio nasilno ponašanje Suáreza FIFA-i niti je to učinio meksički sudac Marco Rodríguez. Kazna ga je stigla, pa će tako za reprezentaciju Urugvaja moći zaigrati tek u petom kolu kvalifikacija za SP 2018. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.