Chievo i Verona podijelili bodove u gradskom derbiju

Zukanović nije igrao

Chievo i Verona podijelili bodove u gradskom derbiju

Chievo i Hellas Verona podijelili su bodove u okviru 35. kola italijanskog šampionata, a konačan rezultat susreta glasio je 2:2. 

Na stadionu "Marcantonio Bentegodi" prvi pogodak viđen je već u devetoj minuti susreta. Za vodstvo Chieva pobrinuo se Paloschi, da bi potom u 20. minuti za izjednačenje pogodio Gomez.

Hellas Verona je šest minuta kasnije uspjela doći do novog pogotka, ovaj put u listu strijelaca upisao se Toni. Gosti do kraja poluvremena nisu uspjeli zadržati prednost, jer je već u 40. minuti za izjednačenje pogodio Pellissier i postavio konačnih 2:2. 

Drugo poluvrijeme nije donijelo mnogo prilika. Domaći su imali veći posjed lopte, dok su gosti put do gola Bizzarija tražili preko kontranapada.

Bh. reprezentativac Ervin Zukanović zbog povrede nije konkurisao za današnji meč, dok je s druge strane Ivan Martić cijeli susret odgledao s klupe za rezervne igrače.

Serie A, 35. kolo: 

Chievo - Hellas 2:2

 

Potražite više informacija na temu Serie A:


Luca Toni Goal - Chievo 1-2 Hellas Verona 10... by footballTV

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.