Chievo slavio na gostovanju protiv Pescare

Sigurna pobjeda Chieva

Chievo slavio na gostovanju protiv Pescare

E. Čaušević

Fudbaleri Chieva savladali su danas na gostovanju ekipu Pescare (2:0) u okviru sedmog kola italijanske Serije A.

Prvi meč sedmog kola Serije A danas su odigrali Pescara i Chievo. Navijači u prvom poluvremenu nisu mogli vidjeti dopadljiv fudbal jer se većinom igrali između dva kaznena prostora.

Ipak, u drugom poluvremenu Chievo je uspio da slomi otpor domaće ekipe. Gosti su do prednosti stigli u 76. minuti utakmice kada je rezervista Meggiorini zatresao mrežu Pescare na asistenciju Birse. Konačan rezultat postavio je Inglese pet minuta prije kraja utakmice.

Chievo se nalazi na visokoj trećoj poziciji tabele Serije A sa 13 bodova, dok je Pescara na 17. mjestu sa šest osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 7. kolo:

Pescara - Chievo 0:2

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi