Legendarni golman prozvao Mbappea: "Predvidljiv si, da dođeš ovdje bio bi prosječan igrač"

Chilavert se obrusio na Francuza

Legendarni golman prozvao Mbappea: "Predvidljiv si, da dođeš ovdje bio bi prosječan igrač"

Edmir Škorić

Francuski napadač Kylian Mbappe zabio je 212 golova za PSG na 260 utakmica, ima i 68 nastupa za nacionalni tim i 38 golova, ali unatoč tome, sada je doživio kritike.

Mbappe je objavio da napušta PSG u ljeto 2024. godine kada mu istekne ugovor s Parižanima, a sve se više govori o odlasku u Real Madrid.

Ovaj 24-godišnjak smatra se jednim od najboljih napadača na svijetu, no legendarni paragvajski golman Jose Luis Chilavert (57) sada se žestoko obrušio na francusku zvijezdu.

U emisiji "Fútbol de los Grandes" Chilavert je rekao: "Mbappe je rekao da se nogomet ne igra dobro u Južnoj Americi ili da razina nogometa ovdje nije dobra. Volio bih ga vidjeti kako trči u La Pazu ili Quitu ili dok igra u gostima u Brazilu. Ovdje bi bio prosječan igrač, predvidljiv je".

Na šta zapravo Chilavert aludira? Mbappe je sumnjao u kvalitetu južnoameričkih reprezentacija prije Svjetskog prvenstva u Kataru.

Oglasi

"Prednost koju imamo ovdje u Evropi je što uvijek imamo utakmice na visokoj razini, na primjer imamo Ligu nacija. Kad dođemo na Svjetsko prvenstvo bit ćemo spremni. Argentina i Brazil ne igraju na visokoj razini prije Svjetskog prvenstva. Nogomet u Južnoj Americi nije tako napredan kao u Evropi", kazao je Mbappe.

Osvetilo mu se, budući da je u Kataru Argentina upravo njegovu Francusku pobijedila u finalu i stigla do naslova svjetskog prvaka.

Mbappe trenutno igra s francuskom reprezentacijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, gdje se u ponedjeljak susreće s Grčkom.

Mbappe u ponedeljak ruši rekord iz 1958. godine?!

Utakmicu protiv Gibraltara Kylian Mbappe je iskoristio kako bi ponovo svoje ime upisao u historiju.

Oglasi

Naime, on je utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo iskoristio da izjednači rekord star 65 godina, a uradio je to tako što je postigao gol.

Francuska je sa 3:0 slavila protiv Gibraltara, a jedan od golova postigao je upravo Mbappe koji je tako izjednačio ovaj rekord.

Radi se o broju golova koje je jedan francuski fudbaler postigao u istoj sezoni, a ovo je bio njegov 39. gol za reprezentaciju.

Kada je riječ o ukupnom broju golova, bio je ovo 53. gol Mbappea u ovoj sezoni, a to predstavlja izjednačenje rekorda Justa Fontainea iz 1958. godine.

On je tada postigao 13 golova na Svjetskom prvenstvu, a to je i danas rekord za jednog fudbalera.

Oglasi

Odigrao je tada šest utakmica, postigao 13 golova, a Francuska je osvojila broncu.

Najbolji strijelac posljednjeg Svjetskog prvenstva bio je Mbappe, a on je u Kataru postigao osam golova, a ove sezone je postigao 12 golova za reprezentaciju.

Osim toga bio je i najbolji strijelac francuskog prvenstva sa 29 postignutih golova, a u Ligi prvaka postigao je sedam golova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kada je riječ o francuskom kupu Mbappe je u tom takmičenju dodao pet golova.

Ukoliko postigne gol protiv Grčke u ponedeljak, Mbappe će tako oboriti rekord koji je postavio Fontaine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi